עונת המלפפונים, עונת המעברים !
למה הכוונה? הפעם לא למעבר העונות אלא למעברי בתים!
כמובן שבזמן החופש הגדול זה הזמן הנכון לטלטל משפחה ולא בזמן לימודים. לכן כל כך הרבה חוזים נחתמים בקיץ ומשפחות זזות. בד"כ כדי לשפר עמדות או בגלל שינוי במקום העבודה.
האם אתם באמת משפרים את מצבכם?
להלן כמה עצות על פי שיטת פנג שואי מה כדאי לבחון בזמן חיפוש דירה.
1. 1. השאלה הנצחית הראשונה היא האם עדיף דירה טובה על שכונה טובה או ההיפך?
אני נוטה לכיוון דירה טובה אבל לא במצב קיצוני – זאת אומרת שלא אמליץ על שכונה ממש ירודה אפילו אם מוצע לי בה ארמון. ההעדפה שלי תתקיים במצב שבו השכונה סבירה והדירה טובה אנרגטית. (לעומת דירה סבירה בשכונה טובה).
הדירה משפיעה עלינו ישירות. השעות שאנו מבלים בתוך הבית הן רבות מכל שאר המיקומים שבחיינו. הילדים נמצאים בין 5 – 8 שעות במוסד לימודי ועוד כממוצע שעה שעתים בחוגים ואצל חברים. המבוגרים יוצאים ל 6 – 12 שעות מחוץ לבית בימי חו"ל כולל בילויים, מה שמשאיר אותנו עם שני שליש ממוצע בבית לפחות.
בדרך כלל אנו מסתובבים בשכונה מעט. בעיקר מי שיוצא ומגיע ברכב לביתו.
2. 2. השאלה מרכז או פריפריה?
זאת שאלה שחשובה בה החקירה העצמית. מה עושה לכם רעש? איך אתם מתמודדים עם חיפוש חנייה? מריבות עם שכנים ותקלות אורבאניות למיניהן. האם בידוד משגע אתכם, קרקור צפרדעים? כמה חשוב לכם להיות ברדיוס של קילומטר אחד מבית קולנוע/ קפה /מכולת - לעניין זה מוצדקת שיחה מעמיקה בין בני המשפחה. ראשית בין ההורים, ואח"כ עם הילדים. למתבגרים קשה יותר יחסית להיות במקומות לא מרכזיים בגלל הגבלת התנועה. בפנג שואי אנחנו מתייחסים לצרכים הייחודיים של כל אחד מבני המשפחה.
3. 3. איזו קומה?
בפנג שואי יש על כך כמה תשובות. יש סרגל חישוב לקומות ממוזלות, אך בעיני חשוב יותר מדד היין- יאנג : כלומר דירות קרקע נוטות להיות יותר ייניות, אם בגלל שהן על הקרקע מחוברות לאדמה ואם מפני שהן מוסתרות יותר מהשמש משום מבנים נוספים ועצים בסביבה המיידית.
שוב, בדקו את עצמכם, האם מתאימה לכם האפלולית המרגיעה, או שהיא מדכאת אתכם. האם הקרבה לגינה/חצר עם הילדים תהווה פיצוי לקדרות מסוימת בבית.
ההעדפה שלי? אני חושבת שחשוב שיהיה לפחות אזור אחד מואר בבית. ורצוי בשעות שאתם בבית. אם אתם מיושבי הבוקר חפשו דירה המכניסה את השמש ממזרח, ואם אתם מגיעים אחה"צ הביתה מצאו דירה הפונה למערב.
בפנג שואי רוצים שבית מגורים יהיה במאזן קצת יותר יאנג (מואר, חיוני) מאשר יין (שקט ואינטימי) אך שימו לב לגבי חדרי שינה זה ההיפך!
4. 4. פרופורציות בדירה.
לאחרונה נתקלתי בדירות חדשות אשר המטבח מהווה את הכניסה לדירה ואין עבורו חדר או שטח אמיתי נפרד. הסלון גדול יחסית וחדרים כוכיים. ממש מחילות שקשה למצוא בהם סידור נכון ונעים לשים מיטה ארון ושולחן כתיבה. חוסר איזון משווע בין המרחב הסמי-ציבורי של הסלון לבין חדרי השינה.
גם כאן אני מעדיפה שהיחס לא יהיה קיצוני. השימוש בסלון בשקלול של כל בני המשפחה חשוב. ילדים קטנים מאד אוהבים להיות עם בני בית אחרים. ילדים גדולים ומתבגרים אוהבים להסתגר בחדריהם. הורים זקוקים לאינטימיות ושעות איכות יחד במקדש האהבה (חדר השינה שלהם). לכן בעיני חשוב שיהיה מרחב טוב בחדרים, לאפשר מעט תנועה וגם לאפשר יותר מסידור אחד של מיקומי הריהוט.
השפעות חיצוניות, ועוד, בחלק ב' של מאמר בנושא זה.
אשמח לענות על שאלות. כתבו לי!
בברכת מעבר קל!
נתי
נתי גיל פוגל פנג שואי. יעוץ עיצוב תכנון, סדנאות והרצאות http://www.natifengshui.co.il/ 054-225.2210 2252210@gmail.com